Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Consultanta juridica reincredintare custodie minori
15 lei
Brand
DETECTIV PARTICULAR
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Reincredintare custodie minori

Caz ipotetic:
COPILUL a fost incredintata MAMEI sale pentru ca la momentul divortului legea nu includea varianta CUSTODIEI COMUNE.

In luna noiembrie 2011, dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, TATAL putea beneficia de CUSTODIA COMUNA ceea ce ar insemna o implicare superioara in viata si existenta COPILULUI sau.

Este nevoie ca Tatal copilului sa solicite in instanta inlocuirea masurii incredintarii Mamei a custodiei COPILULUI cu stabilirea custodiei comune.

Situatia A (conform vechiului cod civil)

Parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.

In situatia in care parintele carui nu i s-a incredintat copilul constat ca celalalt parinte nu isi indeplineste corect atributiile de intretinere, educare si crestere a copilului, poate solicita un proces de rejudecare a incredintarii minorului.

Situatia B (conform noului cod civil)
Parintele nemultumi de tratamentul aplicat copilului cere in instant retragerea dreptului de intretinere, educare si crestere a copilului, in cazul custodiei comune si solicita instantei acordarea acestui drept lui insasi.

Pentru a sustine in instanta aceasta cerere trebuie investigate in teren si gasite motive puternice care să demonstreze că menţinerea copilului minor la acel părinte ar avea consecinţe dăunătoare asupra bunei lui dezvoltări fizice şi morale.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura